Slon

11. února 2008 v 6:32 | Tomík |  Savci

SLON

Slon je největším savcem žijícím na zemi. Dorůstá výšky až 4 metry a může vážit tolik jako 100 osob. Je velice silný, ale nerad se pouští do rvaček. Je to býložravec. Má velkou spotřebu potravy, takže je pořád na pochodu za novou pastvou a zdrojem vody. Samice slona je velmi pečující matkou. Kojí mládě, pomáhá mu při chůzi a při udržení tempa s celým stádem. Pro slona je chobot velmi užitečný nástroj. Může sním pít,trhat listí, cítit, mazlit se, sprchovat se a také objímat druhého. Když je slon rozzlobený, plácá ušima a s chobotem nataženým dopředu se vrhá na toho kdo se rozhněval. Asijský slon má malé uši. Kly některých slonů mohou dosahovat až 3 m.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Jaké máte doma zvíře?

Psa 16.6% (478)
Kočku 10.1% (290)
Papouška 7.6% (218)
Křečka 7.4% (214)
Morče 7.4% (212)
Králíka 7% (200)
Hada 6.6% (191)
Pavouka 6.4% (184)
Želvu 7.4% (212)
Rybičky 7.6% (217)
Jiné 7.7% (220)
Žádné 8.3% (238)

Komentáře

1 emil emil | 11. února 2008 v 6:43 | Reagovat

máš supeeeeeer blog!!!!!!!!!!!

2 Simča Simča | 23. února 2008 v 15:19 | Reagovat

pomohl jsi mi!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.