Pštros

16. února 2008 v 6:55 | Tomík |  Ptáci

PŠTROS

S protáhlým krkem a na dlouhých nohách je pštros největším ptákem. Žije v savanách a v pouštních oblastech, kde se nikdy příliš nevzdaluje od zdroje vody, kterou potřebuje k životu. Pštros se živí rostlinou potravou a pro lepší trávení polyká značné množství písku. Pštros je pták nelétavý. Umí velice rychle běhat, má silné nohy a dokáže běžet až rychlostí 50km/h. Dokáže také utéct dravým šelmám. Samec vyhloubí díru v zemi do níž snáší samice vejce. Do jednoho hnízda může snést vejce i několik samic. O sezení na vejcích se stará samec, který je chrání před predátory. Někdy jich hlídá více než 30 vajec. V období námluv dochází ke rvačkám, kdy si soupeři uštědrují rány hlavou a nohama. Nejsilnější samec si vybírá mezi samicemi ty, s kterými se pak spáří.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Jaké máte doma zvíře?

Psa 16.6% (478)
Kočku 10.1% (290)
Papouška 7.6% (218)
Křečka 7.4% (214)
Morče 7.4% (212)
Králíka 7% (200)
Hada 6.6% (191)
Pavouka 6.4% (184)
Želvu 7.4% (212)
Rybičky 7.6% (217)
Jiné 7.7% (220)
Žádné 8.3% (238)

Komentáře

1 Luky Luky | Web | 16. února 2008 v 7:38 | Reagovat

Máš u mně diplom!!!

2 marek marek | 30. září 2008 v 14:23 | Reagovat

ahojky mas pjekniho pstrosa ja semsi od tebe opsal celi clanek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.